Accordeonlessen

Wat?

Het accordeon is een veelzijdig instrument dat zich zowel leent tot solospel als het spelen in groep. Kijk maar naar het succes van onder andere Mattias Lens, de Sunsets, …. Misschien haal jij ooit wel de Vlaamse Top 10! Accordeonclub De Toekomst vzw heeft zich als doel gesteld zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met alle facetten van dit mooie instrument.

Daarom is er ook voor gekozen om iedereen de kans te geven dit instrument te leren of zich bij te scholen in het accordeon.

Voor wie?

Natuurlijk gaat ook voor het accordeon op: ‘Jong geleerd is oud gedaan’, maar geen nood, ook als je wat ouder bent, loont het om accordeon te leren spelen.

Hoe?

We bieden zowel praktijk instrument aan als notenleer. We zijn van mening dat een goede kennis van notenleer ervoor zorgt dat je ook een betere muzikant wordt. Muziek zonder noten gaat nu eenmaal niet!

Wanneer?

De lessen worden in groep gegeven op vrijdagavond van 18.30 u. tot 19.30 u. Er wordt verwacht dat iedereen die tussen die momenten les heeft ook aanwezig is. Elke muzikant speelt elke les ongeveer 15 minuten zelf. De rest van de tijd luistert hij naar de andere leerlingen. Op deze wijze leer je zelf ook veel bij. Het kan ook zijn dat je eerst een kwartiertje  notenleer krijgt, gevolgd door de accordeonles, afhankelijk van je muzikale voorkennis. Ken je al notenleer dan blijft dit natuurlijk héél beperkt.

We kiezen ervoor om iedereen elke week minstens 15 minuten intens te begeleiden. Waarom? Het meeste oefenwerk dient thuis te gebeuren! De les dient om nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren en om hetgeen je thuis hebt geoefend bij te sturen en te verbeteren, niet om de opdrachten intens te oefenen.

De lessen volgen de repetitiekalender van de accordeonclub. Dit betekent dat ook in sommige vakanties wordt geoefend.

Enkel door regelmatig te oefenen en naar de les te komen kun je een instrument leren spelen!

Waar?

De lessen zullen doorgaan in ons repetitielokaal: Mijlstraat 108b te 2570 Duffel (Mijlstraat).

Welk instrument?

Dit kan op het eerste zicht nogal raar klinken maar er bestaan verschillende soorten accordeons. De lessen worden gegeven voor een accordeon met schuine bassen en de do op de derde rij. Accordeons met een pianoklavier zijn een aparte categorie en zulke lessen worden momenteel nog niet aangeboden.

Je leraar kan je een lijst bezorgen met winkels waar je een instrument kan huren. Zo kan je eerst kennismaken met het instrument en kijken of het wel is wat je ervan verwacht. Heb je al een instrument, dan kun je dit natuurlijk ook gebruiken.

Welke muziek?

Je eerste studieboeken koop je aan via de vereniging. Je bent natuurlijk vrij om af en toe zelf muziek mee te brengen en deze dan te leren spelen. Het is wel steeds de leraar die hierover beslist.

Er wordt steeds getracht een zo afwisselend mogelijk repertoire te spelen. Natuurlijk moet eerst de basis gekend zijn. Eens je verder gevorderd bent wordt de keuze aan muziek steeds groter.

Wat na de les?

Vermits de lessen doorgaan voordat de repetities van de accordeonclub beginnen, kun je plaatsnemen naast een muzikant om op die manier je vaardigheid in het noten- en ritmelezen te oefenen.

Als je voldoende kunt spelen, dan kun je aansluiten bij het orkest dat om 19.30 u. begint te repeteren. Ook hier zijn er verschillende niveaus waardoor je na ongeveer 2 jaar les reeds kunt meespelen. Ben je een ijverige leerling dan kan het zijn dat je al sneller kunt meespelen.

Kostprijs?

Elke les kost 10 euro (exclusief handboeken etc.). Je betaalt steeds per 10 lessen. Wanneer je echter beslist om mee te spelen in de vereniging, dan krijg je korting en bedraagt de prijs per les slechts 5 euro. Omdat je als beginnende accordeonist echter nog niet onmiddellijk kan meespelen in de groep, krijg je ook de lessen die nodig zijn om een voldoende hoog niveau te bereiken aan het kortingstarief en betaal je dus slechts 5 euro per les.

Vragen?

Aarzel dan niet om te mailen naar:

Bestuur@accdetoekomst.be of te bellen naar 03 886 03 78

Privacybeleid

Copyright 2019 Accordeonclub De Toekomst All right reserved